Maak je eigen klimmuur (nog in ontwikkeling)

geplaatst in: Houten klimgrepen | 0

Vanuit mijn klimhobby en ervaring als kliminstructeur ontwerp ik houten klimgrepen voor recreatief gebruik en geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 6 à 7 jaar en met of zonder klimervaring. Daarnaast ontwerp ik houten klimtrainingsborden geschikt voor (half)gevorderden, om grip en uithoudingsvermogen te verbeteren.

Veiligheid

Voor het campus board geldt dat intensief gebruik vrij snel kan leiden tot overbelasting en blessures aan met name vingers. Belangrijk zijn een warming-up met eenvoudige oefeningen en voldoende afwisseling en pauzes tussen de oefeningen.

Voor alle klimgrepen en trainingsborden geldt dat tot maximaal 3 meter hoogte geen klimtouw nodig is. Behalve een dempende ondergrond zoals een schuimrubber mat.

Voor alle ontwerpen gelden als richtlijn de EU-veiligheidsnormen voor klimgrepen en speeltoestellen EN-12572 en EN-1176. Deze EN-normen zijn gericht op industriële producenten. Hoewel Timmertoko daar niet onder valt, pas ik de standaardisering ten aanzien van producten, productieproces en administratie waar mogelijk toe.

Montage

Aanbevolen wordt om de klimgrepen of het trainingsbord eerst te monteren op een houten plaat. Deze plaat wordt vervolgens op een houten frame aan de muur verankerd, zie voorbeelden.

Voor hulp en advies bij de montage kunt u ook Timmertoko’s Klushulp inschakelen.